Zrcadla duše: kurzy hlubinné psychologie s Lukášem Karasem (online i prezenční)

Publikováno uživatelem

Kurz hlubinné psychologie s lektorem Lukášem Karasem. Kurz je vhodný pro zájemce o výklad snů, pohádek, mýtů, pro ty, kteří touží poodhalit bohatství a šíři duše. Kurz je koncipován pro začátečníky i pokročilé, pro milovníky jungiánské psychologie a archetypální psychologie J. Hillmana.

Cílem tohoto kurzu bude snaha zmapovat proces duševního zrání od narození po plné uskutečnění psychického potenciálu. Z toho důvodu, budeme v průběhu 18. večerů studovat jednotlivé archetypy, přičemž návaznost večerů symbolicky opíše klasické schéma putování hrdiny. Díky tomu pochopíme výzvy a potřeby jednotlivých životních období. Abychom se lépe seznámili s fenomény nevědomí, budeme vše vysvětlovat pomocí mýtů, snů a pohádek. Spolu s tím, jak pronikneme za horizont osobního nevědomí, setkáme se s obrazy transpersonální povahy. Vstoupíme do mýtických krajin, jejichž povaha a charakter dalece přesahuje rámec současné psychologie, a spíše srůstá s univerzálně platnou strukturou mystické zkušenosti. Tímto způsobem spojíme jungovskou psychologii stavící do popředí individuálního a kolektivního vývoje dialektiku vědomí a nevědomí, poháněnou dynamickým tancem archetypů, spolu s perenalistickým proudem, který usiluje o znovuzrození tradiční, vertikálně orientované kosmologie tvořené velkým řetězcem bytí.

Kurz bude probíhat od 18. září ve dvou formách:

FILTRUJ VODU BEZ PLASTŮ

s Binchio aktivním uhlím špičkové kvality, které absorbuje z vody chlór a další nečistoty. Udělej další krůček pro zdravější planetu.

Zjistit více

  • pravidelně jednou týdně se budeme setkávat každou středu online prostřednictvím aplikace hangouts od 19:00 do 21:00.
  • prezenčně se budeme setkávat každý čtvrtek na adrese Malá Štěpánská 5. Praha 2 od 19:00 do 21:00.

Kurzem vás provede Lukáš Karas – terapeut, přednášející a lektor kurzů Práce se sny, přednáškového cyklu Duše a řecké mýty.

Psýché může pozorovat jen psýché, a tak každá výpověď o duši je „jakoby“. Nevědomí opisujeme, kroužíme v alegoriích, vykládáme sny a mytické příběhy. Vždy pracujeme s obrazy, které psýché sama nabízí. Některé obrazy jsou osobní, jiné kolektivní, tedy všem lidem společné. To jsou archetypální obrazy, které tvoří součást toho, co islámští mystici nazývají Alam al-Mithal. V této sféře nacházíme archetypy jako Velké obrazy zavěšené v zrcadle. Jsou to obrazy duše, v nichž se psýché zhlíží a poznává, obrazy vypovídající o netušených kořenech vědomí a lidské existence. V kurzu budeme pracovat s archetypálními obrazy jako se zrcadly duše. Vystavíme osmnáct zrcadel (18. tarot Luny) tak, abychom z povrchu každodennosti vedli světlo poznání na smělé cestě do hlubin duševních skutečností.

Program kurzu:

  1. večer: Jungova mapa duše
  2. večer: Archetyp Matky
  3. večer: Archetyp Otce
  4. večer: Jáský komplex – dětství a stvoření světa
  5. večer: Archetyp hrdiny a hrdinská cesta
  6. večer: Héraklova cesta – Individuační proces
  7. večer: Komplexy
  8. večer: Mateřský komplex – Attis a Kronos
  9. večer: Otcovský komplex – Medúsa a Athéna
  10. večer: Persona a stín – doktora Jekyll a pan Hyde
  11. večer: Temná noc duše
  12. večer: Sestup k bohyni – Iniciace ženy
  13. večer Archetyp trickstera
  14. večer: Archetyp animy
  15. večer: Archetyp anima
  16. večer: Archetyp smyslu / moudrého starce
  17. večer: Archetyp dítěte
  18. večer: Bytostné Já a Duše a kosmos

______________________________________

Kurzem vás provede Lukáš Karas – Terapeut & Práce se sny

Lukáš Karas se dlouhodobě zajímá o mytologii, hlubinnou psychologii, umění a pohádky. Ve svých přednáškách propojuje poznatky z těchto různorodých oblastí, aby vykreslil mapu vnitřní skutečnosti. Toto poznání zúročuje při práci se sny. Lukáš Karas začínal před 14 lety jako dobrovolník v centru pro drogově závislé, zde ho formovala Franklova logoterapie. Později se seznámil s psychologií C. G. Junga, transpersonální psychologií a studiem mimořádných stavů vědomí. Lukáš Karas vede pětiměsíční kurz hlubinné psychologie Zrcadla duše a organizuje přednáškový projekt Anima Mundi zaměřený na integrální vědy a změnu paradigmatu. Lukáš Karas nevystupuje jako klasický akreditovaný psychoterapeut, ale jako průvodce při blahodárné a velmi efektivní terapeutické práci se sny. Terapeutickou praxi, kterou provozuje a nabízí, chápe jako komplexní péči o duši. K té využívá poznatky z mnoha oblastí současné psychologie. Prostřednictvím této práce klienta vede k intimnímu setkání s vlastní podstatou, k laskavějšímu životu sledujícímu individuační tendence a momentální růstový potenciál.

  • Cena kurzu: 9.000Kč za osobu
  • Přihlášky, platba, storno:
  • Místo na kurzu máte rezervované po zaslání mailu na terapiekaras@gmail.com a úhradě zálohy 3.000 Kč převodem na účet 1140250022/3030.
Pro registraci vyplňte prosím registrační formulář.

Do textu pro příjemce prosím zadejte „Zrcadla duše“. V mailu zašlete své jméno a příjmení (případně telefonní číslo) a datum odeslání zálohy. Po zaslání mailu budete zapsáni do seznamu účastníků. Záloha je vratná v plné výši do 2 týdnů před zahájením kurzu, do 1 týdne před zahájením storno 50%, poté je záloha nevratná, neseženete-li náhradníka. Zbývající částka bude doplacena na místě.

Pro případné dotazy pište nebo volejte na číslo +420 704 615 216

/
Přečteno 9 x

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *